Cum promovezi online o firma de productie

Cum promovezi online o firmă de producție și beneficiile pe care le poate aduce acest tip de marketing. Promovarea online este necesară pentru orice tip de afacere, inclusiv pentru cele cu profil industrial. O firmă de producție care dorește să rămână competitivă și să își extindă portofoliul de clienți trebuie să adopte strategii de marketing industrial eficiente.

Promovarea online, cunoscută și sub numele de marketing digital, implică utilizarea tehnologiilor digitale pentru a promova produsele și serviciile unei afaceri. Aceasta include multe tactici și strategii, de la optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) și publicitatea pay-per-click (PPC) până la marketingul pe rețelele sociale, inbound marketing și email marketing.

De ce este important ca firmele de producție să se promoveze online

 • Pentru acces la o audiență largă și relevantă

Extinderea rețelei de clienți: Cu ajutorul unui site firmele de producție pot ajunge la clienți potențiali la nivel global. Firmele nu trebuie să fie limitate la o piață locală sau regională.

Modul în care clienții potențiali interacționează cu companiile B2B s-a schimbat. Au dispărut vremurile în care fiecare afacere și parteneriat se făcea la o cină sau cu o sticlă de vin. Încă se mai practică în afacerile old school, dar acum ne referim la afacerile moderne.

Cu cine colaborezi dacă vrei un site performant care aduce potențiali clienți? Compania Brindustry Digital oferă soluții de dezvoltare web inbound pentru producători, furnizori de utilaje industriale sau prestatori de servicii industriale – Solicită consultanță

Targetare precisă: Instrumentele de publicitate online, precum Google Ads, Meta Ads și LinkedIn Ads, permit targetarea precisă a audienței în funcție de locație, industrie, funcție și alte criterii relevante.

 • Costuri eficiente

Reducerea costurilor: Comparativ cu metodele tradiționale de publicitate, cum ar fi expozițiile sau revistele, publicitatea online poate fi mai ieftină și mai eficientă. Dacă nu te-ai promovat online până acum, probabil nu ai încredere că poți obține rezultate. Rămâi aproape de noi pentru a afla cum se promovează alte firme online și cum au atras lead-uri de zeci de milioane de euro datorită unui marketing foarte bine gândit de Brindustry Digital.

Plătești doar pentru rezultate: Majoritatea platformelor de publicitate online folosesc modele de plată pe clic (PPC), ceea ce înseamnă că plătești doar atunci când cineva interacționează efectiv cu reclamele tale de pe Facebook, Google, LinkedIn, Instagram, etc. Alternativa este să investești în SEO și să nu mai depinzi de bugetul pe care trebuie să il investești lunar în plățile pe clic. Detalii mai jos.

 • Monitorizare și analiză detaliată

Date în timp real: Platformele de marketing digital oferă acces la date în timp real despre performanța campaniilor, a paginilor de destinație de pe site sau a articolelor de blog, permițând ajustări pentru maximizarea eficienței și creșterea ratei de conversie.

Analiză avansată: Instrumente precum Google Analytics și HubSpot CRM oferă informații detaliate despre comportamentul utilizatorilor, sursele de trafic și multe altele.

 • Creșterea vizibilității și credibilității

SEO și conținut de calitate: Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) și crearea de conținut de calitate ajută la creșterea vizibilității în rezultatele căutărilor pe Google, și la stabilirea autorității în industrie. Dacă oferi servicii de calitate iar piesele sau echipamentele pe care le produci merită să fie promovate, atunci de ce sa nu o faci?

Este important de menționat ca o campanie de SEO durează cel puțin 6-12 luni deoarece este un proces complex. Tinând cont că ești deja obișnuit cu ciclurile lungi de vânzări din domeniul industrial atunci îți este ușor să înțelegi că trebuie să astepți pentru rezultate.

Social media și interacțiunea cu clienții: Prezența activă pe rețelele sociale permite interacțiunea directă cu clienții și partenerii, creând o relație de încredere și loialitate.

Strategii eficiente de promovare online pentru firmele de producție

1. Optimizare pentru Motoarele de Căutare (SEO)

 • Cuvinte cheie relevante: Identificarea și utilizarea cuvintelor cheie relevante pentru industrie în conținutul site-ului web.
 • Conținut de calitate: Crearea de articole de blog, studii de caz și ghiduri tehnice care oferă valoare cititorilor și răspund la întrebările lor.
 • Link building: Obținerea de backlink-uri de la site-uri cu autoritate pentru a îmbunătăți clasamentul în motoarele de căutare.

2. Publicitate Pay-Per-Click (PPC)

 • Campanii Google Ads: Configurarea campaniilor PPC pe Google Ads pentru a atrage trafic calificat către site-ul firmei.
 • Remarketing: Utilizarea campaniilor de remarketing pentru a reangaja vizitatorii care nu au fost deja pe site-ul firmei.

3. Marketing pe Rețelele Sociale

 • LinkedIn: Platforma ideală pentru afacerile B2B, permițând conectarea cu profesioniști din industrie și promovarea conținutului relevant.
 • YouTube: Crearea de videoclipuri demonstrative, tutoriale și studii de caz pentru a prezenta produsele și soluțiile oferite.

Exemplu: Vezi acest video demonstrativ pentru promovarea celui mai cumparat echipament pentru extracția și filtrarea vaporilor de emulsie de la CNC-uri.

4. Email Marketing

 • Newslettere: Trimiterea de newslettere regulate pentru a informa clienții despre noi produse, oferte speciale și evenimente.
 • Automatizare: Utilizarea automatizării pentru a trimite emailuri personalizate bazate pe comportamentul utilizatorilor și pe preferințele lor, cu ajutorul aplicației HubSpot Marketing.

5. Content marketing

 • Bloguri: Crearea unui blog pe site-ul firmei unde să se posteze articole relevante despre industria de producție, inovații și studii de caz. Un exemplu de blog este al producatorului REVEN de echipamente pentru filtrarea vaporilor de ulei si emulsie https://www.reven.ro/blog/
 • Webinarii: Organizarea de webinarii pentru a educa clienții și partenerii despre produsele și serviciile oferite, precum și despre tendințele din industrie.

6. Parteneriate cu experti și review-uri

 • Parteneriate cu experți: Colaborarea cu experți din industria de producție pentru a crea conținut autentic și de încredere.
 • Review-uri și testimoniale: Obținerea de review-uri și testimoniale de la clienți pentru a crește credibilitatea și încrederea în serviciile și produsele oferite.

Exemplu – Review al celui mai cumpărat oil skimmer cu bandă pentru eliminarea uleiului rezidual de la suprafața emulsiei folosită în strunguri sau freze CNC

Beneficiile Promovării Online pentru Firmele de Producție

Creșterea vizibilității

Promovarea online ajută firmele de producție să își crească vizibilitatea pe piață, atât la nivel local, cât și internațional. Un site bine optimizat și prezența pe platformele de social media pot atrage atenția potențialilor clienți și parteneri.

Generarea de lead-uri calificate

Prin utilizarea strategiilor de marketing digital, firmele pot genera lead-uri calificate, adică potențiali clienți care au un interes real și specific în produsele oferite. Campaniile PPC și SEO, de exemplu, sunt concepute pentru a atrage utilizatori care caută activ produse sau soluții industriale.

Îmbunătățirea relației cu clienții

Platformele de social media și email marketing-ul permit firmelor să mențină o comunicare constantă și directă cu clienții lor. Acest lucru contribuie la construirea unei relații de încredere și la fidelizarea clienților.

Eficiență cost-beneficiu

Marketingul digital oferă un raport cost-beneficiu excelent. Investițiile în SEO, PPC și alte forme de publicitate online pot genera un ROI (Return on Investment) semnificativ mai mare comparativ cu metodele tradiționale de marketing (expoziții și reclame în reviste).

Analiză și adaptabilitate

Una dintre cele mai mari avantaje ale marketingului digital este posibilitatea de a analiza și de a adapta toată activitatea în timp real. Instrumentele de analiză oferă date detaliate despre performanța campaniilor, articolelor, paginilor de destinație, etc., permițând ajustări rapide și eficiente pentru a îmbunătăți rezultatele.

Prin adoptarea strategiilor de marketing digital adecvate, firmele de producție pot beneficia de o vizibilitate crescută, generarea de lead-uri calificate, îmbunătățirea relației cu clienții și un raport cost-beneficiu eficient.

Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, marketingul online nu mai este doar o opțiune, ci o necesitate pentru succesul pe termen lung.

Brindustry Digital este singura agenție specializată pe marketing industrial, datorită experienței de peste 20 de ani de marketing a fondatorului, Bogdan Briceag, dintre care peste 13 ani au fost dedicați exclusiv mediului industrial.

Află cum putem ajuta compania ta de productie să crească prin promovare online. Contactează-ne pentru o consultanță gratuită!

One Comment

 1. […] Promovarea online pentru companiile industriale este obligatorie daca dorești să rămâi competitiv și să îți extinzi portofoliul de clienți. Poate că în prezent ai clienți pe care i-ai câștigat prin diverse metode, dar lucrurile se schimbă de la o zi la alta, iar compania ta trebuie să fie cunoscută în piață pentru a avea tot timpul clienți de calitate care vor să plătească pentru servicii mai bune, sau să știe cu cine să colaboreze pe viitor dacă se hotărăsc să inceapă colaborarea și cu alți furnizori. […]

Leave A Comment