Metode de promovare online companie industriala

Promovarea online pentru companiile industriale este obligatorie daca dorești să rămâi competitiv și să îți extinzi portofoliul de clienți.

Poate că în prezent ai clienți pe care i-ai câștigat prin diverse metode, dar lucrurile se schimbă de la o zi la alta, iar compania ta trebuie să fie cunoscută în piață pentru a avea tot timpul clienți de calitate care vor să plătească pentru servicii mai bune, sau să știe cu cine să colaboreze pe viitor dacă se hotărăsc să inceapă colaborarea și cu alți furnizori.

În acest articol, vom enumera cele mai relevante instrumente de marketing digital pentru afacerile din industria de producție, sau afaceri ce se ocupă cu vânzarea de utilaje și prestarea de servicii.

1. Google Ads

Google Ads este un instrument de publicitate pay-per-click (PPC) care permite companiilor să afișeze anunțuri în rezultatele căutărilor în Google. Prin această metodă atrageri trafic calificat către site-ul afacerii tale.

 • Targetare precisă: Google Ads permite targetarea în funcție de cuvinte cheie, locație, demografie și interese specifice.
 • Măsurarea performanței: Poți urmări și analiza performanța campaniilor tale în timp real, ajustând strategiile pentru a maximiza ROI-ul.

2. LinkedIn Ads

LinkedIn este platforma ideală pentru companiile B2B, permițând targetarea profesioniștilor din domenii specifice.

LinkedIn are acum peste 1 miliard de membri la nivel mondial, ceea ce o face cea mai mare platformă de rețea profesională din lume. Majoritatea acestor utilizatori se găsesc în America de Nord, apoi Asia-Pacific, apoi Europa, America Latină și Orientul Mijlociu și Africa.

În România sunt peste 4 milioane de utilizatori ce folosesc platforma, ceea ce înseamnă că este locul ideal de promovare a serviciilor și produsele unei companii ce activează în industria de producție.

 • Targetare B2B: LinkedIn Ads oferă opțiuni avansate de targetare, inclusiv pe baza funcției, industriei și dimensiunii companiei.
 • Generare de lead-uri: Campaniile pe LinkedIn sunt eficiente pentru generarea de lead-uri calificate, în special pentru produsele și serviciile industriale complexe.

Membri LinkedIn

3. SEO (Optimizare pentru Motoarele de Căutare)

Optimizarea pentru motoarele de căutare este esențială pentru atragerea traficului organic către site-ul tău. Dacă vrei să implementezi o strategie SEO atunci colaborarea cu o agenție de marketing industrial se face pentru minim 6-12 luni deoarece rezultatele nu apar peste noapte. Vezi detalii despre serviciile SEO pe care le oferim.

Unele companii ce activează în industrie atrag clienți din SEO fără să plătească pentru reclame.

Mai jos poți vedea un exemplu de la un site pe care administrăm. Chiar dacă domeniul de activitate este foarte nișat iar volumul căutarilor pe Google nu este mare, tu trebuie să profiți și să atragi clienții pe siteul tău, pentru ca ulterior siteul să îi convertească în lead-uri.

Exemplu rezultate seo site companie industriala

Ai nevoie să creezi conținut valoros, cum ar fi articole de blog și studii de caz pentru a atrage și menține vizitatorii pe site-ul tău, urmând să îi convertești prin diverse metode.

La Brindustry Digital testăm aceste metode de peste 13 ani pentru companiile industriale, așa că știm ce avem de făcut. Solicită-ne un audit SEO pentru siteul tău.

4. Email Marketing pentru afaceri industriale

Email marketing-ul este un instrument puternic pentru menținerea legăturii cu clienții existenți și pentru generarea de noi lead-uri.

 • Campanii personalizate: Trimiterea de emailuri personalizate și relevante ajută la construirea relațiilor și la creșterea loialității clienților.
 • Automatizare: Utilizarea platformelor de email marketing, așa cum este HubSpot, pentru automatizarea campaniilor poate economisi timp și poate crește eficiența.

5. Marketing de conținut

Crearea și distribuirea de conținut relevant și valoros este esențială pentru a atrage și a reține clienții.

 • Articole de blog: Publicarea regulată de articole informative pe blogul companiei poate atrage trafic și poate stabili autoritatea în domeniu.
 • Videoclipuri demonstrative: Videoclipurile care prezintă produsele în acțiune sau oferă tutoriale sunt foarte eficiente pentru a demonstra valoarea acestora.Metode de promovare online companie industriala

6. Social media marketing

Utilizarea platformelor de social media pentru promovarea afacerii tale ajută la creșterea vizibilității și la interacțiunea cu clienții.

 • Facebook și LinkedIn: Aceste platforme sunt utile pentru partajarea de actualizări și pentru angajarea publicului într-o manieră informală.
 • YouTube: Crearea de videoclipuri și tutoriale pe YouTube poate ajuta la prezentarea produselor și la educarea publicului.

7. Automatizări marketing

Instrumentele de automatizare a marketingului, cum ar fi HubSpot, permit gestionarea eficientă a campaniilor de marketing.

 • Automatizarea proceselor: Aceste instrumente permit automatizarea proceselor de generare de lead-uri, trimiterea de emailuri și analizarea datelor.
 • Analiză detaliată: Marketing automation oferă analize detaliate și rapoarte care ajută la optimizarea campaniilor.

Vezi mai jos un exemplu de automatizare pentru companiile REVEN din Germania si ANMASI din Danemarca.

Solutii automatizari marketing

Dacă implementezi astfel de automatizări simplifici foarte mult procesul de nurturing al clienților.

Compania Brindustry Digital este specializată în implementarea automatizarilor de marketing. Specialiștii noștri te pot ajuta să îți automatizezi afacerea. Solicită un audit.

8. Video marketing

Videoclipurile sunt un mod eficient de a comunica mesajele complexe și de a demonstra produsele.

 • Prezentări de produse: Videoclipurile care prezintă produsele și funcționalitățile acestora sunt foarte eficiente pentru a convinge potențialii clienți.

 • Testimoniale: Videoclipurile cu testimoniale ale clienților satisfăcuți adaugă credibilitate și încredere.

Brindustry Digital oferă soluții de video marketing pentru companiile tehnice.

9. Webinarii și evenimente online

Organizarea de webinarii și evenimente online permite interacțiunea directă cu publicul țintă și educarea acestuia despre produsele tale.

 • Educație și informare: Webinariile sunt ideale pentru a educa clienții despre caracteristicile și beneficiile produselor.
 • Engagement direct: Aceste evenimente permit interacțiunea în timp real, răspunzând direct întrebărilor participanților.

10. Advertoriale pe siteuri

Publicitatea pe siteuri specializate, poate ajuta la targetarea audienței specifice.

 • Audiență specifică: Aceste platforme sunt frecventate de profesioniști care caută produse și servicii.
 • Conversii ridicate: Advertorialele pe aceste platforme poate aduce lead-uri calificate.

Utilizarea instrumentelor de marketing digital adecvate poate aduce multiple beneficii, de la creșterea vizibilității și a traficului web, până la generarea de lead-uri calificate și creșterea vânzărilor. Adaptarea și implementarea acestor strategii de marketing digital pot transforma afacerea ta, asigurându-i succesul pe termen lung.

Putem implementa aceste metode de promovare online pentru afacerea ta.

Spune-ne care sunt obiectivele tale și ce probleme ai!

Leave A Comment